Bitumineuze dakbedekkingen

De meest gebruikte dakbedekking op platte daken.

Scroll

Bitumen dakbedekking

Bitumen Dakbedekking is de meest gebruikte dakbedekking die wordt toegepast op platte daken. Het is in bepaalde gevallen ook mogelijk om de bitumen dakbedekking toe te passen op een dak met een lichte helling. Bitumen dakbedekking wordt door veel mensen verward met dakbedekking van teer. Teer mag echter sinds 1983 niet meer gebruikt worden in dakbedekkingen in Nederland.

Waarom is bitumen dakbedekking zo populair?

Er is natuurlijk een reden waarom bitumen dakbedekking zo populair is. Het is een gemakkelijk materiaal om mee te werken, waterdicht en gaat lang mee. Er gaat een ingewikkeld proces vooraf aan de ontwikkeling van bitumen dakbedekking. Bitumen is een vloeistof die van nature voorkomt in ruwe aardolie. Door middel van destillatie kan bitumen worden gescheiden van de andere bestanddelen van ruwe aardolie. Bitumen komt ook voor in de natuur zelf, zonder dat de mens hier aan te pas komt.

Neem contact opHet verschil tussen bitumen en teer

Bitumen en teer lijken erg op elkaar, maar toch heeft het een andere herkomst. Waar teer wordt verkregen uit steenkool of hout, wordt bitumen dus gehaald uit ruwe aardolie. Bitumen wordt veelal in dakbedekkingen gebruikt. Daarnaast zien we het ook terug in asfalt en in geluidsweringen.


Gratis dakinspectie in de gemeente Emmen

0591 – 551041
info@daktechniekemmen.nl


Meer weten over Bitumineuze dakbedekkingen?

Wilt u meer weten over Bitumineuze dakbedekkingen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op

Daarom Daktechniek Emmen
  1. De beste prijs-kwaliteit verhouding
  2. Meer dan 30 jaar ervaring
  3. Specialist in renovatie kleine daken

10 jaar garantie

Wij geven op alle door ons gemaakte werken standaard een garantie van 10 jaar. Omdat wij alleen met Kwaliteitsmaterialen werken en omdat wij gecertificeerd zijn in de verwerking van deze materialen, krijgt u na onze werkzaamheden een produktcertificaat thuis gestuurd.

Onze projecten