EPDM Dakbedekkingen

Wij vertellen u graag meer over dakbedekkingen.

Scroll

EPDM Dakbedekking bij Daktechniek Emmen

EPDM rubber is een synthetisch rubber dat wordt verkregen door plymerisatie van Ethyleen, Propyleen en een Di Monomeer. Door het toevoegen van roet, zwavel en andere vulstoffen kan het mengsel vervolgens worden verwerkt worden tot een dakbedekking door het te kalanderen en te vulkaniseren. Bij het vulkaniseren verandert de rubbermassa van een thermoplastisch in een elastisch materiaal. Door de toevoeging van zwavel ontstaan bruggen tussen de EPDM moleculen en er ontstaat een netstruktuur. Hierdoor ontstaan de specifieke eigenschappen die behoren bij een elastomeer kunststof.

Eigenschappen van EPDM

  • Blijvend elastisch van – 35 graden Celcius tot + 120 graden Celsius
  • Ongevoelig voor UV en Ozon
  • Chemisch bestand tegen vele logen, zuren en zouten
  • Hoge elasticiteit +/- 400%
  • Wortelvast en rotbestendig
  • Zeer lange levensduur
  • Bestand tegen micro-organismen en atmosferische invloeden (zure regen)

Neem contact opEPDM: Duurzaam, ecologisch en onderhoudsarm

In Europa, Amerika en het Midden-Oosten worden al meer dan 30 jaar (met succes) daken gemaakt met EPDM dakbedekking. Uit onderzoek is gebleken dat de testwaren van de dakbedekking op deze daken keer op keer de normen, DIN en ASTM – die ten grondslag liggen aan de productie van EPDM dakbedekking, overtreft. Men mag daarom stellen dat de levensduur van deze daken ruim boven de 30 jaar ligt!

Uit onafhankelike onderzoeken door instituten, zoals het NIBE en Boom, blijkt dat EPDM dakbedekking tot de meest ecologisch verantwoorde behoort


Gratis dakinspectie in de gemeente Emmen

0591 – 551041
info@daktechniekemmen.nl


Meer weten over EPDM?

Wilt u meer weten over EPDM? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Neem contact op

Daarom Daktechniek Emmen
  1. De beste prijs-kwaliteit verhouding
  2. Meer dan 30 jaar ervaring
  3. Specialist in renovatie kleine daken

10 jaar garantie

Wij geven op alle door ons gemaakte werken standaard een garantie van 10 jaar. Omdat wij alleen met Kwaliteitsmaterialen werken en omdat wij gecertificeerd zijn in de verwerking van deze materialen, krijgt u na onze werkzaamheden een produktcertificaat thuis gestuurd.

Onze projecten