Multifunctionele accommodatie Meeden

Project Daktechniek Emmen
Scroll

Projectdetails

Locatie
Meeden
Datum
2021
Opdracht gever
Jansman Bouw

Multifunctionele accommodatie Meeden

In het dorp Meeden nabij Veendam hebben we een nieuwe multifunctionele accommodatie gerealiseerd. De gemeente Midden-Groningen maakt zich hard voor toekomstbestendige accommodaties die aardbevingsbestendig en duurzaam zijn.

Dit multifunctionele gebouw werd gerealiseerd naast het huidige dorpshuis aan de Hereweg. Op de kavel stond, door volwassen bomen omgeven, 1 van de 2 voormalige scholen in het dorp. De 2 scholen zijn gefuseerd tot een nieuwe dorpsschool. Na de herfstvakantie 2021 heeft de dorpsschool haar intrede gedaan in dit nieuwe gasloze en zeer energiezuinige (BENG) multifunctionele gebouw. Het bestaande dorpshuis is in de zomer van 2021 gesloopt en maakt nu onderdeel uit van het nieuwe gebouw.

Flexibiliteit en multifunctionaliteit zijn sleutelbegrippen geweest bij de totstandkoming van het ontwerp om de toekomstbestendigheid alsmede de duurzaamheid van het gebouw te vergroten. Het gebouw is opgebouwd door middel van een lichte constructie. De stalen hoofddraagstructuur werd ingevuld en omkleed met een houtskeletbouw dak en gevel. Deze constructie is demontabel en in de toekomst eenvoudig aanpasbaar. De zadelkappen in verschillende richtingen zorgen ook voor een extra uitdaging. Elk lokaal heeft een eigen kap en de sporthal heeft er zelfs 2 om het dorpse karakter te behouden. Ook in de gevels is een speelse variatie aangebracht met diverse formaten, verticaal aangebrachte onbehandeld houten delen en rode steenstrips. Behalve 24.000 dakpannen liggen PV-panelen op het dak als bron voor de warmtepomp. Dankzij de goede isolatie, het duurzame installatiesysteem en het duurzame materiaal dat gebruikt is, voldoet de nieuwbouw aan de BENG 3 eisen.

In het hart van het gebouw kan een reeks van ruimten (gymzaal, handvaardigheid c.q. toneelruimte, vergaderruimte en keuken) gecombineerd worden tot één grote ontmoetings­ruimte. De verschillende entrees maken het mogelijk gebouwdelen onafhankelijk van elkaar te gebruiken.

Het is mooi als bewoners, gebruikers en buurt willen bijdragen aan optimalisatie van het gebouw. We verplaatsen ons in de gebruikers en hun vragen, waarbij het als bouwer tevens belangrijk is oog hebben voor de exploitatie van het pand, het onderhoudsvriendelijke aspect. Bouwen is meer dan een gebouw realiseren, het is ook je verplaatsen in de gebruikers.

Jansman realiseerde de bouwkundige werken, vast interieur en coördineerde alle overige werken waaronder installaties.

Daarom Daktechniek Emmen
  1. De beste prijs-kwaliteit verhouding
  2. Meer dan 30 jaar ervaring
  3. Specialist in renovatie kleine daken

10 jaar garantie

Wij geven op alle door ons gemaakte werken standaard een garantie van 10 jaar. Omdat wij alleen met Kwaliteitsmaterialen werken en omdat wij gecertificeerd zijn in de verwerking van deze materialen, krijgt u na onze werkzaamheden een produktcertificaat thuis gestuurd.

Onze projecten