Nieuwbouw basisscholen De Ploeg en De Marke

Project Daktechniek Emmen
Scroll

Projectdetails

Locatie
Apeldoorn
Datum
2021
Opdracht gever
Jansman Bouw

Nieuwbouw basisscholen De Ploeg en De Marke

In de wijk Zuidwest in Apeldoorn staan de basisscholen De Ploeg en De Marke. Beide scholen zijn 45 jaar oud en kwamen in aanmerking voor vervangende nieuwbouw. Inmiddels is De Marke gesloopt en bouwen we nu op deze locatie.

Jansman Bouw werd uit voorselectie gekozen om in bouwteam deel te nemen aan de uitwerking van de 2 gebouwen. In juli 2021 werden de graafmachines de bouwput ingestuurd en was de start een feit.

Stedenbouwkundig is gekozen voor een soort campus met 2 schoolgebouwen en een gezamenlijk schoolplein op de locatie tussen het Holtrichtersveld en het Schoutenveld. Een fraaie parkachtige locatie in het groen. In de nieuwe schoolgebouwen is ook plaats voor de opvang van kinderen in de leeftijd 0 t/m 4 jaar en buitenschoolse opvang.

Opdrachtgever voor basisschool De Ploeg is de stichting PCBO Apeldoorn, waarvoor we eerder basisschool De Diamant in Apeldoorn bouwden en afgelopen jaar IKC Ugchelen. Opdrachtgever voor basisschool De Marke is stichting Leerplein055. Beide organisaties beheren tientallen scholen in Apeldoorn.

Na een intensief en kort voorbereidingstraject waarin we samenwerken met onder meer 19 het Atelier architecten uit Zwolle, dragen we bij aan de uitwerking van het programma van eisen.
De gebouwen zijn ontworpen met een sterke focus op het beperken van onderhoud, een laag energieverbruik en hoog comfort. De gebouwen voldoen aan de eisen van Frisse Scholen klasse B en BENG als energie­prestatienorm.

Jansman Bouw verzorgt alle bouwkundige- en installatiewerken en coördineert alle betrokken partijen.

Daarom Daktechniek Emmen
  1. De beste prijs-kwaliteit verhouding
  2. Meer dan 30 jaar ervaring
  3. Specialist in renovatie kleine daken

10 jaar garantie

Wij geven op alle door ons gemaakte werken standaard een garantie van 10 jaar. Omdat wij alleen met Kwaliteitsmaterialen werken en omdat wij gecertificeerd zijn in de verwerking van deze materialen, krijgt u na onze werkzaamheden een produktcertificaat thuis gestuurd.

Onze projecten